DSC03502_bw2 copy_.jpg

The Crucible

Redesigning the entry-space of their building to create a better experience for students arriving for class, and make better use of the space.

Objective:

To discover how students and other visitors feel about the space, improve upon it so that it is both useful and appealing, support students in their arrival process, and reduce confusion and ineffective communication.

My Role:  
Research, Prototype 
Duration:  
7 Weeks
Team: 
 Alissa Rubin, Ricky Chung,   
 Jamie Liu, Ning Han
Project Advisor: 
Sharon Green

THE CHALLENGE

The Crucible, Oakland’s renowned industrial art school, is an exciting and formidable space that works to provide an incredible range of programs and opportunities for their students.  

 

The Crucible is building a better tomorrow by fostering a positive and open attitude toward learning and creative expression in today’s artists, who will become tomorrow’s teachers and leaders.

The Crucible came to us for help improving student wayfinding. Their desired focus was on redesigning the entry-space of their building to create a better experience for students arriving for class and make better use of the space.

IMG_9745.jpg
IMG_6126_edited_edited_edited.png

OUR DESIGN FOCUS

The opportunity we focused on for The Crucible was creating a clear and consistent visual language throughout the space to promote an exciting, cohesive, and guided experience when arriving at The Crucible, through design solutions they could implement themselves and shape to fit individual contributors’ personal styles and abilities.

RESEARCH

We decided to tackle this question by experiencing the space for ourselves, observation of others in the space, reviewing secondary research (mixed quantitative and anecdotal) conducted previously by another firm, and interviews with students, staff, and teachers.

IMMERSION

We started our journey by looking at the space and analyzed it from the perspective of a new student arriving for class, or a curious visitor looking around. We each experienced uncertainty about where to park and which door we should use to enter, and spent some time looking around for a clear indication.

 

Through this practice, we understood that there are not a lot of clues, from the exterior, about what their building is and what they do inside.

IMG_6664.JPG
IMG_6706.JPG
OBSERVATION

We observed a number of unique challenges in interacting with the space, including for students with bikes, people arriving when there was a bottleneck at the sign-in versus an empty space, groups of friends arriving together, children navigating the space, and visitors picking up students.

 

During our research observations, we noted body language, facial expressions, interactions, and questions about the space.

QUALITATIVE RESEARCH

We conducted twenty interviews, with adult students, children, their parents, staff, and instructors to learn about the successes and problems they encountered in the process.

 We attended The Crucible’s yearly field trip event for school groups to come to watch demonstrations and spoke with school-aged students to learn about their perspectives and impressions of the space. 

 

From interviews, we gathered additional insights into various obstacles encountered, expectations, and ideas for changes.

Interview Insights
Interview Insights

press to zoom
Field-trip day
Field-trip day

press to zoom
Field-trip day
Field-trip day

press to zoom
Interview Insights
Interview Insights

press to zoom
1/3

“I didn’t know if I was in the right place!”

“Do I need to sign in?”

“I started to wait in line because I saw a line.”

“I didn’t see the map. I just passed right by it.”

STUDENT'S JOURNEY

During our synthesis process, common problems and patterns emerged, which helped us to develop a journey map that highlighted the touchpoints, problems, and common emotions at each stage.

2018-11-07_Crucible_JourneyMap.jpg

KEY INSIGHTS

People are uncertain about what The Crucible does inside.

Wayfinding is really hard both outside and inside.

posted Information around the place are not clear.

IMG_0055_edited.jpg
Co-design Session

We asked members of The Crucible staff and faculty to join us for a co-creation session. We engaged the staff with three different activities that solicited their hopes for how the building could look, and clarified the information that needed to be present and prioritized within the space. 

This session provided context and history for past design choices, as well as practical considerations for new changes, such as security needs.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

IDEATION

After finding the opportunities we sat together and started thinking and sketching ideas that could help us solve the problems that we found earlier.

How might we better guide students and visitors toward their primary goal?

How might we better convey the activities and spirit of The Crucible to visitors?

How might we encourage interaction and conversation in the space?

SOLUTION

Exterior

Before

IMG_5960.jpg

After

Screen Shot 2020-01-23 at 1.37.13 PM.png

Move up

Main

Sign

Add

New

Sign

Bold

Red

Line

Bike 

Parking

Sign

Open

up

Door

Interior Enteryway

Before

IMG_7390.jpg

After

Screen Shot 2020-01-23 at 1.33.57 PM.png

Neon

Sign in

Sign

Guiding Red

Line

New 

Classes

& Events

Today's

Class

Schedule

Main Area

Before

DSC03544.jpg

After

Screen Shot 2020-01-23 at 1.37.55 PM.png
unnamed.png

Map

on the Floor

TheCrucibleLogo.png

Would you like to know more about this project?

Explore More